Ondersteuning gezinnen

Ondersteuning gezinnen

Socius biedt ondersteuningsprogramma’s voor ouders met kinderen. Speciaal daartoe opgeleide vrijwilligers ondersteunen ouders met kinderen, die tijdelijk wat extra ondersteuning of vriendschappelijk contact kunnen gebruiken. De vrijwilliger komt een bepaalde periode gezin langs en heeft tijd en aandacht voor de vraag van de ouder, bijvoorbeeld sociale contacten opbouwen, een luisterend oor, hulp bij praktische zaken of ondersteuning bij de opvoeding. Welzijn van het kind is het doel, versterken van de ouder(s) is het middel.

Gezinsmaatjes

Gezinsmaatjes is er voor gezinnen in gemeente Velsen met opgroeiende kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een gezinsmaatje is een vrijwilliger die tijdelijk ouders en/ of kind(eren) ondersteunt. Een luisterend oor, praktische hulp, tips en adviezen, zorgen er vaak voor dat een negatieve spiraal doorbroken wordt en er weer “lucht en ruimte” in een gezin kan komen. Ook kan de ondersteuning meer opvoedingsgericht zijn.

Heb je een gezinsmaatje nodig of wil je gezinsmaatje worden?
Neem vrijblijvend contact op met:

Saskia Erkelens
T 06 453 04 409
E serkelens@socius-md.nl

 

Home-Start

In Beverwijk en Heemskerk ondersteunt Home-Start ouders (vanaf zwangerschap week 28) met kinderen van 0 tot 18 jaar. Praktische ondersteuning bij opvoeding, lichte opvoedvragen, het leren kennen van andere ouder(s)/verzorger(s) met kinderen en voorzieningen in de buurt. Dit doen wij middels vriendschappelijk vertrouwd contact met inzet van getrainde vrijwilligers.

Home-Start Beverwijk
Home- Start Heemskerk

Inmiddels krijgen steeds meer gezinnen tot volle tevredenheid steun van de vrijwilligers. Hieronder de meest gestelde vragen.

Comments are closed.