Ondersteuning gezinnen

Ondersteuning gezinnen

Socius biedt ondersteuningsprogramma’s voor ouders met kinderen. Speciaal daartoe opgeleide vrijwilligers ondersteunen ouders met kinderen, die tijdelijk wat extra ondersteuning of vriendschappelijk contact kunnen gebruiken. De vrijwilliger komt een bepaalde periode gezin langs en heeft tijd en aandacht voor de vraag van de ouder, bijvoorbeeld sociale contacten opbouwen, een luisterend oor, hulp bij praktische zaken of ondersteuning bij de opvoeding. Welzijn van het kind is het doel, versterken van de ouder(s) is het middel.

Gezinsmaatjes

Gezinsmaatjes is er voor gezinnen in gemeente Velsen met opgroeiende kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een gezinsmaatje is een vrijwilliger die tijdelijk ouders en/ of kind(eren) ondersteunt. Een luisterend oor, praktische hulp, tips en adviezen, zorgen er vaak voor dat een negatieve spiraal doorbroken wordt en er weer “lucht en ruimte” in een gezin kan komen. Ook kan de ondersteuning meer opvoedingsgericht zijn.

Heb je een gezinsmaatje nodig of wil je gezinsmaatje worden?
Neem vrijblijvend contact op met:

Saskia Erkelens
T 06 453 04 409
E serkelens@socius-md.nl

 

Home-Start

Inmiddels krijgen steeds meer gezinnen tot volle tevredenheid steun van de vrijwilligers. Hieronder de meest gestelde vragen. U kunt ons bellen:
088 887 69 00Link naar de website van:

Home-Start Beverwijk
Home- Start Heemskerk

Search
Generic filters
Search in content
Comments are closed.