"Iedereen heeft weleens vragen over opvoeden"

Opvoeden

banner onder wit

Opvoeden

Kinderen zijn leuk, maar de opvoeding is niet altijd gemakkelijk...

Een kind opvoeden is voor iedereen anders. De één geeft zijn kinderen een vrije opvoeding en de ander hanteert meer regels. Een perfecte opvoeding bestaat niet. Het gaat erom dat je jouw kind ondersteunt in zijn ontwikkeling op de manier die het beste past bij jou en jouw kind. Als je daar vragen over hebt, staan wij voor je klaar.

Ondersteuning nodig in je gezin?

In ieder gezin zit het weleens tegen en soms stapelen problemen zich op. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, verhuizing, ziekte van een ouder of door een kind dat extra aandacht of zorg nodig heeft. Dat kan veel van je vragen. Vaak kun je dit zelf oplossen, maar soms lukt het niet. Dan kan een klein steuntje in de rug helpen om je last te verlichten. Zodat je in je kracht komt te staan en zelf weer verder kunt. 

Bij Home-Start en Gezinsmaatjes koppelen wij je aan een getrainde vrijwilliger. Deze vrijwilliger biedt jou een helpende hand, een luisterend oor en geeft advies bij de opvoeding. Ontdek eventueel ook samen met de vrijwilliger wat er in de buurt te doen is en welke voorzieningen er zijn. Hierdoor leer je ook andere mensen kennen. Een dagdeel per week komt de vrijwilliger thuis bij je langs voor een maximale periode van een jaar.

Ondersteuning op scholen

Onze jeugdmaatschappelijk werkers zijn aanwezig op de basisscholen en het voortgezet onderwijs in Beverwijk en Velsen. We coachen kinderen en jongeren bij verschillende problemen, zoals faalangst, pesten of een scheiding. Het doel van onze ondersteuning is weer een blij kind. Is de vraag te groot of te complex? Dan verwijzen we door naar een andere organisatie. Naast individuele begeleiding of coaching geven we ook groepstrainingen aan kinderen.

Cursussen 

Socius biedt verschillende groepen en cursussen aan. Wil je jezelf ontwikkelen, omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je tegen problemen aanloopt waar je wat aan wilt doen? Iedereen heeft wel iets te leren... We horen dan ook vaak na afloop: ‘Zo’n groep is een cadeautje aan jezelf!’

Opvoeden & Zo

Opvoeden & Zo

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook ingewikkeld. Deze cursus helpt je om het opvoeden makkelijker te maken.

meer info

Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden

Vrienden maken, voor jezelf opkomen… dat is niet voor ieder kind even gemakkelijk.

meer info

Handige links

Een overzicht van meer workshops en trainingen in de regio voor ouders en kinderen vind je op: www.samenopgroeien.nu