“Contact met mensen maakt vaak gelukkig"

Relaties

banner onder wit

Relaties

Contact met mensen maakt vaak gelukkig... maar is niet altijd eenvoudig.

Soms zijn relaties complex. Lopen gesprekken met je partner bijvoorbeeld steeds uit in een discussie? Zijn er spanningen in je familie of verloopt het contact met vrienden nogal stroef de laatste tijd? Heb je stress door een verstoorde arbeidsverhouding met een collega? Misschien mis je juist contact en voel je je af en toe eenzaam. Door allerlei gebeurtenissen in je leven kunnen relaties onder druk komen te staan. Weet dat je bij Socius terecht kunt.

quote

Ondersteuning in je relatie

Ben je niet meer blij in je relatie of zijn er spanningen? Wij staan voor je klaar om samen te kijken hoe jij en je partner de situatie beleven. Welke factoren spelen een rol? Denk aan de manier waarop je met elkaar praat of welke verwachtingen je van elkaar hebt. Wat wil jij precies verbeteren in je relatie? Daar gaan we mee aan de slag. 

Soms kunnen ruzies zo heftig worden dat er scheldpartijen, bedreigingen of zelfs fysiek geweld aan te pas komen. Dit kan voortkomen uit gevoelens van machteloosheid, maar het is belangrijk dat dit stopt. Neem in geval van nood contact op met de politie of Veilig Thuis

dotted line

Wij gaan uit elkaar. Wat nu?

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis... Voor jezelf, voor je partner en eventueel voor jullie kinderen. In deze moeilijke tijd kun je met een van onze medewerkers praten om je verdriet een plekje te geven. Naast het omgaan met deze nieuwe gevoelens, moet er ook veel geregeld worden. Wij denken mee tijdens dit proces en geven advies over de juridische stappen. 

quote

"Eerlijk zijn tegen jezelf leidt tot de beste relatie met anderen"

banner ripped boven
banner ripped onder

Ondersteuning in je gezin

Elk gezin maakt weleens een periode door waarin het minder goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden… Meestal kun je dat zelf oplossen, maar soms is het fijn als iemand even tijd heeft om te luisteren.

 

Klik hier voor opvoeding

Cursussen

Socius biedt verschillende groepen en cursussen aan. Wil je jezelf ontwikkelen omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je tegen problemen aanloopt waar je wat aan wilt doen? Iedereen heeft wel iets te leren... We horen dan ook vaak na afloop: ‘Zo’n groep is een cadeautje aan jezelf!’

Cupido - succesvol daten

Cupido - succesvol daten

Je bent het zat om alleen te zijn en hebt besloten dat het (weer) tijd is voor een relatie. Maar hoe pak je dit aan?

meer info

Veilig en krachtig

Veilig en krachtig

Het is niet makkelijk om je leven weer op te bouwen als je geweld in je relatie hebt meegemaakt.

meer info

Assertiviteitstraining

Assertiviteitstraining

Assertief zijn betekent opkomen jezelf met respect voor de ander. Wil jij daar beter in leren worden?

meer info

Handige links

Kijk voor hulp bij een scheiding op scheidingsplein.nl