“Voor iemand zorgen kan best pittig zijn"

Mantelzorg

banner onder wit

Mantelzorg

Zorg jij meer dan vier uur per week en langer dan drie maanden voor een naaste of goede bekende?

Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Dan ben je mantelzorger. Dit doe je meestal uit liefde, maar dat betekent niet dat het altijd eenvoudig is. Wordt dit soms een beetje (te)veel? Dan kun je een beroep doen op de consulenten van Centrum Mantelzorg.

Ben je jonger dan 25 jaar? Klik dan op onderstaande button.

ja, ik ben een jonge mantelzorger

Wat kun je van ons verwachten?

We staan voor je klaar en...

  • luisteren naar jouw verhaal

  • denken mee, informeren en ondersteunen je

  • wijzen je de weg in de voorzieningen op het gebied van zorg, welzijn, wonen, financiën, werk en inkomen

  • bieden groepsactiviteiten aan

  • hebben een nieuwsbrief waarop je je kunt abonneren

  • houden je op de hoogte van de jaarlijkse dag van de mantelzorg

  • laten je weten wanneer je de mantelzorgwaardering kunt aanvragen

quote

"Ik zorg met alle liefde voor mijn moeder, maar het is soms best veel"

banner ripped boven
banner ripped onder

Tips

We helpen je graag op weg met de volgende tips.

Tip 1: Zorg goed voor jezelf
Natuurlijk sta je graag klaar voor degene voor wie je zorgt, maar het kan wel veel tijd kosten. Tijd voor jezelf is heel belangrijk! Je hoeft je niet schuldig te voelen als je iets voor jezelf doet.

Tip 2: Trek op tijd aan de bel
Het is belangrijk om niet overbelast te raken. Alleen dan kun je blijven zorgen voor je naasten én jezelf. Wil je weten hoe het met jouw balans gesteld is? Doe dan de test ‘Ervaren Druk door Informele Zorg' en lees de adviezen over wat te doen bij je score. 

Tip 3: Respijtzorg
Heb je behoefte om even vrij te zijn door bijvoorbeeld iets voor jezelf te doen of met vakantie te gaan? Dan zijn er mogelijkheden voor vervangende zorg, ook wel respijtzorg genoemd. Zo zijn er op diverse locaties in de regio logeermogelijkheden met 24/7 zorg en toezicht.

Cursussen & activiteiten

Speciaal voor mantelzorgers organiseren we regelmatig verschillende activiteiten. Kijk hieronder voor de mogelijkheden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: infomantelzorg@socius-md.nl onder vermelding van je naam, je telefoonnummer en het mailadres waarop je bereikbaar bent.

Wandelgroep

Wandelgroep

Wil jij tijd voor jezelf, aandacht voor elkaar en opladen in de natuur? Wandel mee en ontmoet andere mantelzorgers om ervaringen uit te wisselen. 

meer info

Fietsen

Fietsen

Houd je van fietsen? Fiets dan met ons mee. Echt even tijd voor jezelf, aandacht voor elkaar, opladen in de natuur en andere mantelzorgers ontmoeten.

meer info

Mindfulness

Mindfulness

Wil je even afstand je gedachten, innerlijke rust ervaren en beter leren voelen wat voor jou belangrijk is? Maak kennis met Mindfulness in 4 bijeenkomsten.

meer info

Woon je in Beverwijk of Heemskerk?

Dan kun je terecht bij MantelZ Centrum voor Mantelzorg.
 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven op het gebied van mantelzorg? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief boordevol tips en informatie door een mail te sturen naar infomantelzorg@socius-md.nl
 

laatste nieuwsbrief