Verhalen

Trots op gelijkwaardig partnerschap
banner onder wit

Trots op gelijkwaardig partnerschap

In juni 2023 startte Bernard Minderhoud als interim manager sociaal werk bij Socius Maatschappelijk Dienstverleners. Hij stuurt 2 multidisciplinaire teams aan die inwoners in de gemeenten Beverwijk én Velsen ondersteunt. Samen tellen deze gemeenten zo’n 112.000 inwoners. Wij zoeken een nieuwe manager. Een goed moment om met Bernard in gesprek te gaan en te horen wat deze functie interessant maakt.   

Het beste doen voor de inwoners
“Er zijn meerdere redenen waarom deze functie zo interessant is”, begint Bernard. “Als manager sta ik in contact met veel verschillende collega’s en ketenpartners. We zetten ons allemaal in om het beste te doen voor de inwoners. Goede communicatie is hierbij essentieel. Aan mij de taak om iedereen met elkaar te verbinden en samen te houden. Ik ben het oliemannetje en dat maakt mijn werk zo leuk.”  

Jij maakt hét verschil
“Verder zijn zowel Beverwijk als Velsen middelgrote gemeenten. Je ziet hier een mix aan culturen, uiteenlopende type wijken en verschillen in leefomgeving. Dit brengt veel uiteenlopende en uitdagende hulpvragen met zich mee, waardoor we met de teams écht iets voor de inwoners kunnen betekenen.”

Onze gezamenlijke visie
“Daarnaast maakt Socius samen met MET Heemskerk, MET Dijk en Waard en Welschap Kinderopvang onderdeel uit van de WelschapSocius Groep. Deze aparte werkmaatschappijen zoeken steeds vaker de samenwerking met elkaar op. Op deze manier versterken en leren we van elkaar. Dit houdt ons scherp en is belangrijk voor het nastreven van onze gezamenlijke visie: Het beste uit jezelf halen.”

quote

"Ik ben het oliemannetje en dat maakt mijn werk zo leuk"

Bernard Minderhoud

dotted line

Grote uitdaging
“Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Een daarvan, waar alle gemeenten mee te maken krijgen, zijn de bezuinigingen van de overheid in 2026. Dit kan voor ons betekenen dat we een lagere subsidie ontvangen, wat vraagt om creatief gebruik te maken van de middelen. Ik kijk dan ook verder dan een jaar vooruit waardoor je de mogelijkheid krijgt om hier (deels) op in te spelen.”

Samenwerking teams uitbouwen en versterken
“Socius bestaat uit 2 team: Beverwijk en Velsen. Zij werken vrij zelfstandig en hebben hun eigen werkwijze. Een van onze focuspunten is om de teams meer met elkaar te verbinden. Dit proces tussen mensen en teams vind ik erg interessant. De basis ligt. Aan de nieuwe manager de taak dit verder op te pakken.”

Meest trots op
“Elke manager heeft een andere werkwijze. Voor een aantal collega’s was dat best wennen. Ik vind het superleuk dat de meest kritische en afhoudende collega’s zien dat ik er voor ze ben en zij mij weten te vinden. Verder zien beide gemeenten ons als gelijkwaardige gesprekspartner. Zij staan open voor advies en waarderen onze jarenlange samenwerking. We doen het samen en dat maakt mij trots.”

Succesvol
“Welk type manager goed bij Socius past? Misschien ben ik iets te directief, maar duidelijkheid en goed je grenzen aangeven is in deze functie belangrijk. Ook weet je goed om te gaan met de verscheidenheid aan situaties en personen. Verder durf jij keuzes te maken en ben je communicatief vaardig op verschillende niveaus.”

Is jouw interesse voor de vacature van manager sociaal werk gewekt? Bernard vertelt jou graag meer. Dus plan een afspraak met hem in door te bellen met 06 512 84 993 of stuur een mail naar bminderhoud@socius-md.nl.

Bekijk vacature manager sociaal werk

 

Foto: Lyanne Oussoren Fotografie