Verhalen

Het beste uit jezelf halen, zie je in de hele organisatie terug
banner onder wit

Het beste uit jezelf halen, zie je in de hele organisatie terug

Kinderopvang laten bloeien en Sociaal Werk meer op de kaart zetten. Dat was het doel van Tilly Kersten toen zij als bestuurder begon. Nu, 10 jaar later, gaat ze met pensioen. Missen gaan we haar zeker. Nieuwsgierig naar het verhaal van Tilly en wat WelschapSocius een nieuwe bestuurder te bieden heeft? Samen met haar blikken we terug én kijken we naar de toekomst.

Flexibel en wendbaar
“Toen ik bij WelschapSocius begon was mijn oorspronkelijke plan niet om tot aan mijn pensioen te blijven”, begint Tilly haar verhaal. “Ik houd namelijk nogal van verandering. Dat ik toch zolang gebleven ben, toont de flexibiliteit en wendbaarheid van de organisatie aan. Er is veel mogelijk, zolang het maar klopt met het ‘waarom’ van onze dienstverlening. Zowel in de kinderopvang als in het sociaal werk stellen we vaak de ‘waarom-vraag’. Daardoor blijf je ontdekken en uitproberen. Iets mooiers bestaat niet."

Het beste uit jezelf halen
“Wat mijn werk als bestuurder zo leuk maakt? Mijn grootste passie is dat ik mensen zie groeien en bloeien. Dat doen onze teams bij inwoners in de wijk en bij de kinderen op onze opvanglocaties, de managers bij hun teams en ik bij de MT’s. Door alle lagen heen streven we hetzelfde na: het beste uit jezelf halen. Niet streberig bedoeld, maar alles inzetten om te worden wie je kunt en wilt zijn.

Af en toe stilstaan
“Stapje voor stapje is ook vooruitgang. Het hoeft niet allemaal morgen klaar. Dat is voor mij een belangrijk leerproces geweest. Niet sleuren en trekken, maar in beweging komen. Stilstaan hoort daar ook bij. Bewust afstand nemen, uitzoomen, nadenken over waar je nu staat, waar je heen wilt en wie en wat daarvoor nodig is. Juist door deze stilstand ontstaat beweging en het geeft tegelijkertijd veel rust. Tijd nemen om alleen of met je collega’s te filosoferen, te reflecteren, na te denken over de vraag of je nog de goede dingen doet.”

Innerlijke overtuiging
“Ik ben supertrots op de groei van onze organisatie. Groei in kwaliteit, professionaliteit en – door innovatie – toekomstbestendigheid. Dat is alleen mogelijk door de inzet en betrokkenheid van al onze mensen. Als je namelijk gelooft in wat je doet en waarom je dit doet, kan je bergen verzetten. Je werkt vanuit een innerlijke overtuiging en dat is een enorm sterke kracht. Dat stralen we ook uit naar ouders, inwoners en gemeenten. Werken vanuit een overtuiging inspireert en voedt.”

Durf jij het aan als nieuwe bestuurder?
“Een langetermijnvisie, compassie, luisteren, vertrouwen en collectiviteit. Dat is waar wij in geloven. Deel je deze waarden en ben jij op zoek naar een flexibele organisatie die een beetje eigenzinnig is en veel ruimte biedt? Dan kan je bij WelschapSocius zeker op je plek zijn. Ik zou zeggen: gun het jezelf om te solliciteren, waarom niet.”

“Twijfel je nog? Ik vertel je graag meer. Neem contact op door mij te bellen via 06 246 24 364 of een mail te sturen naar tilly.kersten@welschapsocius.nl. Dan plannen we een afspraak in om samen te wandelen. Op dinsdag t/m donderdag ben ik bereikbaar.”

Doen wat ik altijd al doe
“Mijn pensioenplannen? Ik ga gewoon door met mensen laten bloeien en groeien. Ruim een jaar geleden ben ik als mentor/coach gestart met mijn eigen bedrijf. Ik voer inmiddels regelmatig gesprekken met vrouwelijke leiders om hen in hun kracht te zetten, los te komen van hun belemmerende gedachtes. Dat is mijn missie en dat blijf ik doen. Vervelen hoef ik me niet, maar de collega’s ga ik zeker missen.”