Mantelzorg Velsen Jongeren

Mantelzorg Velsen Jongeren

“Ik ben 17 jaar en doe een ontzettend leuke opleiding. Ik ben over naar het volgende jaar en dan ga ik ook stage lopen! Ik ben alleen bang dat het dan wel erg druk voor me wordt. Wat ik niet graag tegen anderen zeg, is dat mijn vader al 5 jaar ziek is. Hij ligt de hele dag in bed en kan bijna niets zelf. Ik zorg daarom voor hem. En ook voor mijn twee jongere zusjes.

Om mijn vader te helpen kook ik elke dag zijn lievelingseten en zorg ik dat het huis schoon is. Ik vind dat hij ondanks zijn ziekte heel goed voor ons zorgt; we zijn een hecht gezin met zijn vieren. Maar echt veel tijd om aan mijn studie te besteden heb ik niet, en ik vind het te eng om ’s avonds met vriendinnen weg te gaan…wat nou als er thuis iets met m’n vader gebeurt?

De laatste keer dat mijn vader uit het ziekenhuis weg mocht, vertelde iemand over Socius. Dat ze daar een mantelzorgconsulent hebben, speciaal voor kinderen en jongeren. Zij kwam gewoon bij ons thuis, waardoor ik niet bij mijn vader weg hoefde. Samen hebben we uitgezocht wat mij een beetje zou kunnen helpen. Zo komt er nu iemand elke week bij ons schoonmaken. Koken wil ik lekker zelf blijven doen, dat vind ik leuk en daar sterkt mijn vader van aan. Ik vond het fijn om te horen dat er meer jongeren zijn die ongeveer hetzelfde meemaken. Binnenkort organiseert Socius voor ons een leuke middag, zodat ik de verhalen van anderen kan horen. Daar kijk ik naar uit.”