"In groepen leer je ook vooral van elkaar"

Agenda

banner onder wit

Lotgenoten rouw

Over rouw mag gesproken worden

Het verlies van een dierbaar persoon is een ingrijpende gebeurtenis die je leven behoorlijk op zijn kop kan zetten. Gevoelens van verdriet, pijn, eenzaamheid, boosheid, angst en ontkenning kunnen elkaar afwisselen. Niets lijkt meer hetzelfde. Er is sprake van een leven voor het overlijden en een leven na het overlijden. Te vaak blijkt dat na enige tijd de aandacht van de omgeving voor je verdriet minder wordt. Misschien voel je je wel bezwaard om bij dierbaren je gevoelens te tonen? 

In de lotgenotengroep rouw zitten mensen die weten hoe rouw voelt, omdat ze het zelf hebben meegemaakt. De deelnemers van de groep hebben kortere of langere tijd geleden te maken gehad met een verlies. Ieder rouwproces is uniek en duurt zo lang als het duurt.

Onder begeleiding van Sylvana Groen en Hans Bruin ga je met elkaar in gesprek over je gevoelens van rouw en verdriet. Er is aandacht voor elkaars verhalen, elkaars gevoelens. Omdat de fases van het rouwproces van deelnemers verschilt, leer je ook van elkaar en ben je een waardevolle betekenis voor een ander. 

Wanneer
De bijeenkomsten vinden iedere tweede donderdag van de maand plaats van 15.00 - 16.00 uur.

De volgende bijeenkomsten zijn op:

  • 15 augustus
  • 12 september
  • 10 oktober
  • 21 november
  • 19 december

Waar
Socius
Trijntje Kemphaanstraat 37
194 1HB Beverwijk

Meer info & aanmelden
Neem voor meer informatie contact op met:

Deze bijeenkomsten organiseert Socius in samenwerking met Stichting Welzijn Beverwijk en het Sociaal team Beverwijk. Dit initiatief is aanvullend op de reeds bestaande lotgenotengroep bij rouw en verlies vanuit de gezamenlijke kerken in Heemskerk.

Kosten
De gemeente Beverwijk en Velsen betalen de kosten en daarom is het voor jou gratis. Ook als je in Heemskerk woont, mag je gratis deelnemen. Wanneer je je inschrijft, verwachten we dat je aanwezig bent.