"In groepen leer je ook vooral van elkaar"

Agenda

banner onder wit

Assertiviteitstraining (Velsen)

Ben je ouder dan 18 jaar en heb je moeite om voor je zelf op te komen?

 • Je ergert je aan een ander, maar je kan jouw kritiek niet op een goede manier uiten.
 • Je doet vaak wat anderen vragen, omdat je bang bent dat ze je anders niet aardig vinden.
 • Je durft geen gesprek te beginnen en je voelt je onhandig en onzeker in gezelschap.
 • Je denkt dat je te bot overkomt bij anderen, waardoor contacten niet goed verlopen.

Herken je een of meer van deze situaties? In deze training leer je anders met deze situaties om te gaan.

Omschrijving
Assertief zijn, betekent opkomen voor jezelf met respect voor de ander. De basis hiervan is dat je weet wat je voelt en wat je wilt en dat je dit ook kunt uiten naar anderen. Het doel van de training is het vergroten van assertieve vaardigheden. In het eerste gedeelte van de cursus besteden we aandacht aan het stellen van doelen en bewustwording, weten wat je voelt en wat je wil. In het tweede gedeelte gaan we aan de slag met het wegruimen van belemmeringen, irritaties, agressie en kritiek. In het cursusboek staan opdrachten waarmee je in de dagelijkse praktijk kunt oefenen.

quote

Ik klap vaak dicht en heb geen weerwoord op het juiste moment

Ik heb mij voor de cursus aangemeld omdat ik vaak dichtklap, geen weerwoord heb op het juiste moment en onzeker kan overkomen. Ik heb er zeker veel aangehad. Ik heb getwijfeld mij aan te melden, rollenspellen, is dat iets voor mij?  dacht ik. De eerste keer was indrukwekkend, maar door leuke oefeningen om kennis te maken, hebben  we elkaar snel leren kennen. De begeleiding speelt in op de groep mensen die de cursus volgen en daardoor is het een cursus op maat. Een cursus op maat is voor iedereen geschikt dus wanneer iemand het nodig heeft beveel ik het zeker aan.

Tamara - 37 jaar

dotted line

Praktisch

 • 9 bijeenkomsten van 2,5 uur 
 • de cursus wordt in de overdag gegeven, dinsdagavond 14.00 -16.30 uur
 • de bijeenkomsten zijn face to face en er wordt met een online systeem gewerkt
 • we geven de training zowel in Velsen als in Beverwijk

Wanneer

 • 15 oktober
 • 22 oktober
 • 29 oktober
 • 5 november
 • 12 november
 • 19 november
 • 26 november
 • 3 december
 • 10 december

Waar
Dorpshuis het Terras
Dinkgrevelaan 17
2071 BP Santpoort-Noord

Meer info & aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaand contactformulier.

Kosten
De gemeente Beverwijk en Velsen betalen de kosten en daarom is het voor jou gratis. Ook als je in Heemskerk woont, mag je gratis deelnemen. Wanneer je je inschrijft, verwachten we dat je aanwezig bent.

Wat deelnemers zeggen...

 • Stefan - 36 jaar
  Ik zat niet lekker in me vel en had het idee dat ik bepaalde zaken aan het ontwijken was in plaats van ze aan te gaan. Ik twijfelde een beetje omdat mijn gevoelens bepaald worden door mijn bui en ik dus niet continu het gevoel had de cursus nodig te hebben. Uiteindelijk ben ik blij dat ik het gedaan heb. Het is mij goed bevallen. Inmiddels zit ik een stuk beter in mijn vel en ben ik minder ontwijkend. Indien iemand dit nodig heeft zou ik de cursus zeker aan bevelen.

 • Ria - 64 jaar
  Doordat ik mijn privésituatie niet meer overzag, ik zat er geestelijk helemaal doorheen, had ik besloten mij aan te melden voor de assertiviteitscursus. Dat te doen was voor mij de eerste overwinning, dit is goed voor mij, dacht ik en ik ben er nu heel blij mee. Ik vond het in eerste instantie eng om in een groep aan mijn situatie te werken, maar later juist heel leerzaam. De saamhorigheid in de groep deed mij goed. Ik zou de cursus zeker aanbevelen.

 • Ilja - 45 jaar
  In het begin was het een beetje onwennig in zo’n groep, maar al snel vond ik het fijn te merken dat er veel meer mensen zijn met soortgelijke problemen. Ook vond ik het heel fijn dat de begeleiding zo snel een groep van ons heeft gemaakt en dat je je snel op je gemak voelde in de groep. Ik wil, vooral in intieme relaties, beter kunnen verwoorden wat ik vind en voel. Het is een goed besluit geweest om mee te doen. Ik kan de cursus zeker aanbevelen.
   
 • Rose - 44 jaar
  Omdat ik veel te vaak mijn mond dicht hield en mijn grens niet goed aangaf, besloot ik aan een assertiviteitscursus mee te doen. Het kwam voor mij nu wel goed uit, omdat ik op dit moment in mijn leven voor mezelf kies. Ik onderneem dingen in mijn eentje die ik leuk vind en deze cursus is daar een mooie aanvulling bij. Het bijzondere is dat je in groepsverband werkt, het was een hele leuke groep met verschillende mensen, die je anders nooit had ontmoet. Het voelde vertrouwd in een groep te werken, omdat we allemaal voor een soortgelijke reden daar zijn, geen gevoel van schaamte.
  Ik wil de cursus misschien wel aan iedereen aanraden, ik denk dat ook mensen die geen last hebben van subassertief gedrag er baat bij hebben.
   
 • Ingeborg - 30 jaar
  Het heeft mij veel inzicht gegeven op welke manieren ik beter voor mezelf kan zorgen. Alle theorie kan direct in het dagelijks leven worden toegepast en dat wordt ook aangemoedigd. De groep bestond uit allemaal mensen die in vergelijkbare situaties zitten, waardoor er veel begrip voor elkaar was. Het zorgt ook voor een veilige omgeving, iedereen heeft hetzelfde doel. Ik ben heel blij dat ik me heb aangemeld voor deze cursus. Door de cursus weet ik beter wat er allemaal onder assertiviteit valt. Belangrijker is nog dat ik mezelf nu beter heb leren kennen en weet hoe ik voor mezelf op kan komen.

Contactformulier