"In groepen leer je ook vooral van elkaar"

Agenda

banner onder wit

Grip op je knip (ook online)

Leer beter om te gaan met geld en krijg grip op je financiën

Steeds meer mensen komen tegenwoordig in financiële problemen. Niet alleen mensen met een minimum inkomen, maar ook mensen met een modaal inkomen. Oorzaken kunnen divers zijn, zoals het verlies van een baan, echtscheiding, te hoge hypotheek of het ontbreken van inzicht in de financiën.

Inhoud
De cursus bestaat uit 4 hoofdthema’s:

  • Kasboek
  • Administratie
  • Maandbegroting
  • Kopen en sparen

In de eerste bijeenkomst inventariseren we wat ieders vraag en doel is. Wat wil je dat er na deze cursus veranderd is? Hoe zou je anders met de dingen om willen gaan? Deze doelen zijn de basis voor de  invulling voor de rest van cursus. Daarna gaan we aan de slag en leer je diverse technieken en trucjes om meer overzicht te krijgen in je financiën en effectiever met geld om te gaan. Ook wet- en regelgeving van diverse instanties komen aan bod. Oefenen en veranderingen in de praktijk brengen. Tijdens de cursus krijg je ook opdrachten mee om het geleerde te oefenen en toe te passen.

Praktisch

  • 4 bijeenkomsten
  • elke bijeenkomst duurt 2 uur

 

quote

Praktische tips en aan alles is gedacht

Ik vind het heel knap gedaan. De bronnen zijn verassend, de toon heel consistent en prettig. Praktische tips en aan alles is gedacht. Van kant en klare Excel sheets tot achtergrond informatie. Ik vond het leuk om te leren dat ik wel goed bezig was, maar dat ik ook nog wel kon verbeteren. Ik hoop dat jullie veel mensen weten te behoeden voor een armoedig leven zo.

- Rick, 38 jaar - 

dotted line

Wanneer
De volgende cursus is op vrijdagmiddag 14.00 - 16.00.

  • 1 november
  • 8 november
  • 15 november
  • 22 november

Waar
Socius Beverwijk (De Slof)
Trijntje Kemp-Haanstraat 37
1941 HB Beverwijk

Cursus online via e-learning
De online cursus bestaat uit hetzelfde lesmateriaal als de live cursus. Je volgt deze alleen via het internet. Je hebt eerst een intake gesprek met uitleg en krijgt dan voor 4 weken toegang tot de e-learning. Elke week heb je een afspraak via beeldbellen met jouw begeleider om de ingediende opdrachten door te nemen en vragen te kunnen stellen. Ook tussendoor kun je met je begeleider berichten uitwisselen. Na het intakegesprek kan je meteen beginnen. Je moet wel toegang hebben tot het internet en een computer. Op een mobiele telefoon is deze cursus niet te volgen. Voor digibeten is de online cursus niet geschikt.

Kosten
De gemeenten Beverwijk en Velsen betalen de kosten en daarom is het voor jou gratis. Ook als je in Heemskerk woont, mag je gratis deelnemen. Wanneer je je inschrijft, verwachten we dat je aanwezig bent.

Aanmelden
Wil jij meer overzicht hebben in je financiën, tips om rond te komen met een minimum inkomen, advies om schulden te voorkomen en/of weten of hoe het zit met bepaalde ontheffingen, regelingen of subsidies? Meld je dan aan voor deze cursus via onderstaand contactformulier.

Contactformulier