Kwaliteit

Bel ons op 088 – 88 76 900
Tel. bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur

Kwaliteit

Socius is in het bezit van het kwaliteitscertificaat van de branchevereniging Sociaal Werk Nederland. Dit betekent dat ook onze (onafhankelijke) branchevereniging vindt dat er bij Socius verantwoorde en kwalitatief goede dienstverlening aan klanten verleend wordt.

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk is een uniek en eigenzinnig kwaliteitslabel voor de branche. Dit Kwaliteitslabel staat voor Sterk Sociaal Werk.
Voor klanten belangrijk omdat zij kunnen vertrouwen op kwaliteit die aan de ontwikkelde criteria voldoet, gemeten door een onafhankelijk instituut. Voor gemeenten en andere organisaties die diensten inkopen bij Socius een zekerheid dat er kwaliteit geleverd wordt en dat zij met een gerust hart met Socius in zee kunnen gaan. 
Het label is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers, het effect van de dienstverlening voor burgers en faciliterende, lerende organisaties met adequaat bestuur.

De criteria worden bij de toetsing vooral gemeten aan de hand van de praktijk, door middel van intensieve gesprekken met de sociaal werkers en vrijwilligers. Het gaat er dus niet om of zaken op papier kloppen maar wel of de sociaal werkers van Socius doen wat ze zeggen en beloven. Uiteraard zijn er ook verbeteringen te realiseren, hier zijn we hard mee aan de slag. Goede kwaliteit is nl niet statisch maar dynamisch, en vraagt voortdurend onze aandacht. Zo weten wij dat wij ook weer klaar zijn voor de volgende toetsing begin 2020!

Search
Generic filters
Search in content
Agenda
Comments are closed.