Home-Start stevige voet aan de grond

Home-Start stevige voet aan de grond

Home-Start begint bij Socius een stevige voet aan de grond te krijgen. Na de start in Velsen is nu ook dit programma uitgerold in Beverwijk en Heemskerk, en met succes.

De gezinnen en verwijzers weten de twee coördinatoren goed te vinden; er zijn veel gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In januari vond een succesvolle wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers plaats. Er hebben zich 14 nieuwe vrijwilligers aangemeld die nu, na de training en hun Verklaring Omtrent Gedrag, ingezet kunnen gaan worden in een gezin. Een goede match met ‘hun’ gezin is daarbij heel belangrijk, want dan werkt Home-Start het beste. Naast de werving van gezinnen en vrijwilligers is een belangrijke taak van de coördinatoren om de vrijwilligers te begeleiden en ondersteunen door terugkomdagen en bijscholingen te organiseren. ‘Home-Start is een prachtig landelijk en evident-based programma en als coördinator ben ik superblij met het tot nu behaalde resultaat, ‘ aldus coördinator Annemarie Oudendijk.

Home-Start is een ondersteuningsprogramma voor ouders met jonge kinderen. Speciaal daartoe opgeleide vrijwilligers ondersteunen ouders met ten minste een kind tot zeven jaar bij wie tijdelijk wat extra ondersteuning of vriendschap nodig is. De vrijwilliger komt een dagdeel per week bij het gezin langs en heeft tijd en aandacht voor de vraag van de ouders. Dat kan zijn sociale contacten opbouwen, een luisterend oor, hulp bij praktische zaken of ondersteuning bij de opvoeding.

Meer informatie bij de coördinatoren Annemarie Oudendijk, tel. 06-33956983 / aoudendijk@socius-md.nl en Yasa Zeijlmans 088 – 887 6900 / yzeijlmans@socius-md.nl

Search
Generic filters
Search in content
Filter by Custom Post Type