Gratis webinars voor Mantelzorgers

Gratis webinars voor Mantelzorgers

Socius nodigt alle mantelzorgers van harte uit om deel te nemen aan:

Webinar ‘Mantelzorg en werk, hoe blijf je in balans?’
17 november 2022 | 20.00 – 21.00 uur

Je hebt een drukke baan en zorgt daarnaast voor iemand die extra zorg en ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld voor je ouder wordende ouder(s), je zieke kind of partner of een naaste kennis. Deze combinatie gaat je prima af. Toch merk je dat sluipenderwijs steeds meer tijd opgaat aan het zorgen voor de ander, ten koste van de tijd voor jezelf en wellicht ook wel ten koste van je werk. Je weet dat dit niet goed is, en je wilt dit ook eigenlijk helemaal niet, maar toch, de ander heeft jouw hulp nodig en die laat je niet in de steek. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de balans tussen werk, zorg en privé te herstellen.


Webinar ‘Hoe regel ik de financiën als diegene voor wie ik zorg dit niet meer kan?’

29 november 2022 | 20.00 – 21.00 uur

Als mantelzorger regel je vaak (bank)zaken voor en namens degene te regelen voor wie je zorgt. Vaak in overleg met de zorgvrager. Maar wat als de zorgvrager snel zieker wordt en niet meer in staat is om zelf beslissingen te nemen of geen handtekening meer kan zetten om financiële zaken af te handelen? In dit webinar vertellen we je hoe je de vertegenwoordiging kunt regelen en hoe je daarmee eventueel lastige en frustrerende situaties in toekomst kunt voorkomen. 

Wil je aan deze webinar(s) deelnemen? Meld je minimaal 3 dagen van tevoren aan via infomantelzorg@socius-md.nl. Na aanmelden ontvang je een link om dit webinar te kunnen volgen. Het webinar wordt via Zoom gegeven.