Gezinsmaatje Home-start voor ouder en kind

Bel ons op 088 – 88 76 900
Tel. bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Gezinsmaatje Home-start voor ouder en kind

Je weg vinden – samen met je jonge kinderen – in een nieuw land is niet makkelijk. Vrijwilligers van Home-Start kunnen hierbij helpen.

Komt tante Parvin vandaag?
Noora is een ambitieuze moeder van twee jonge kinderen. Zij kwam twee jaar geleden naar Nederland. “Ik sprak de taal niet, had geen werk, zat thuis met de kinderen, kende niemand en miste mijn familie. Toen kwam corona, ging alles op slot en raakte mijn man zijn baan kwijt. Ik voelde me echt verlamd en ongelukkig. Via het sociaal team kwam ik in contact met Saskia, van Home-Start. Zij luisterde naar mijn verhaal en mijn vragen voor hulp. Zij stelde mij voor aan Parvin, net als ik een Iraanse vrouw.

Parvin deed mij meteen aan mijn moeder denken. Zij heeft mij geholpen met mijn cv en het vinden van hulp voor het leren van de taal. Ik ga nu naar het Nova College en een vrijwilliger helpt mij beter Nederlands te spreken. Parvin geeft mij ook praktische tips als moeder en om met de kinderen te doen. Mijn dochter is gek op haar en vraagt ‘komt tante Parvin vandaag’? Soms zien we Parvin buiten, dan zwaaien we of zeggen ‘hallo’ en ‘hoe is het’. Het is fijn om hier iemand te kennen, je voelt je niet alleen. Parvin heeft mij heel goed geholpen. Zij heeft mij bij de hand genomen en gaf me het vertrouwen in mijzelf terug.”

Ik wens iedereen gelukkig te zijn
Parvin weet uit ervaring hoe het is om je weg te vinden in een land waar je niemand kent. Waar je de taal niet spreekt, de gewoonten en de mogelijkheden niet kent. Als moeder van drie kinderen moest zij dat 21 jaar geleden veelal zelf uitvinden, dat kostte veel energie. “Ik ben heel blij dat ik Noora daarbij kan helpen. Ik deed al vrijwilligerswerk bij de kinderopvang en de kledingbank en sinds 2,5 jaar gezinsmaatje. Ik heb al een andere familie begeleid en nu dus Noora en haar gezin. Behalve dat ik haar vanuit mijn ervaring kan helpen, spreken we ook dezelfde taal, dat helpt. Toen ik Noora voor het eerst ontmoette, zag ik in haar mijn dochter die ongeveer even oud is. Ik ben gewoon moeder dus ik begrijp wat haar gevoel is. En zoals ik mijn kinderen wens gelukkig te zijn, wens ik dat iedereen.”

Gezinsmaatje zijn iets voor jou?
Neem contact op met Saskia Erkelens, coördinator: serkelens@socius-md.nl of 06 453 04 409.

Search
Generic filters
Search in content