Work it!

Bel ons op 088 – 88 76 900
Tel. bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Work it!

Jongeren tussen de 16 en 25 jaar die wonen in Beverwijk, Uitgeest of Velsen, kunnen terecht bij Work it!

Dit is een training die jongeren helpt bij het zoeken naar passend werk, het opstellen van een CV en een sollicitatiebrief. Tijdens de training oefenen ze met presenteren en met het voeren van sollicitatiegesprekken. Jongeren kunnen er ook terecht voor individuele begeleiding.

Bij Work it! werken ze aan de kennis en vaardigheden die hen helpen bij het krijgen en houden van werk en inkomen. Dit levert ze direct iets op:

•   Inkomsten
•   Dagbesteding en structuur
•   Trots, zelfvertrouwen en zelfrespect
•   Aanzien en waardering
•   Meer betrokkenheid bij de maatschappij

Waaruit bestaat de training?
Work it! begint met een kennismakingsgesprek waarin de verwachtingen over en weer worden besproken. In het kennismakingsgesprek komt aan de orde wat het vinden van werk belemmert of juist stimuleert. Als dat nodig is kunnen de deelnemers individuele begeleiding krijgen. Vervolgens zijn er vijf workshops. Hierin gaan ze aan de slag met acteurs, trainers en werkgevers. Zij oefenen sollicitatiegesprekken en leren om een sollicitatiebrief te schrijven en een CV op te stellen. Van medewerkers van Socius krijgen zij praktische informatie, onder andere over geldzaken. Als een deelnemer de vijf workshops met goed gevolg heeft doorlopen, ontvangt hij of zij een certificaat.

Data enzo
De workshops worden gegeven op woensdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Elke tweede woensdag van de maand start een nieuwe serie workshops. Aan de vijfde workshop (geldzaken) kunnen ook familie en vrienden deelnemen. Deze vindt ’s avonds plaats. De locatie van de workshops verschilt per serie. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 jongeren.

Aanmelden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Socius Maatschappelijk Dienstverleners, telefoonnummer 088 – 88 76 900 of mailen naar JMW@socius-md.nl

Bij Work it! werken we samen met MEE & de Wering, RMC (Regionale Meld- en Coördinatiefunctie, voor registratie van voortijdig schoolverlaters), IJmond Werkt! en mbo-scholen.

Search
Generic filters
Search in content
Agenda
Comments are closed.