Aanbod Jeugdmaatschappelijk werk

Bel ons op 088 – 88 76 900
Tel. bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Aanbod Jeugdmaatschappelijk werk

Met alle vragen rondom kinderen, jongeren en gezin kunt u bij ons terecht. Wij denken graag mee en zoeken samen met u naar een oplossing. Dit kan zijn binnen ons eigen hulpaanbod of bij een andere organisatie. Wij zoeken altijd naar passende ondersteuning. U kunt ons bellen via het algemene nummer 088 – 88 76 900. Wij nemen dan snel contact met u op.

 

Probleemverheldering

Wij zijn deskundig in het verkennen van allerlei terreinen waarin problemen kunnen spelen. Wij kijken eerst zo breed mogelijk naar de probleemsituatie en geven van daaruit passende informatie en advies. Waar nodig zetten wij individuele begeleiding of groepstraining in. Als meer specifieke hulp nodig is, verwijzen wij door naar de juiste plek.

 

Individuele begeleiding/coaching

Het verhaal van het kind of de jongere is altijd ons uitgangspunt. Dat verhaal staat bij ons centraal. Wij proberen het kind of de jongere te begrijpen zonder te oordelen. Wij zijn er voor hem of haar én het gezin. Wij bieden individuele begeleiding. Het is niet noodzakelijk dat er voorafgaand aan begeleiding of coaching een duidelijk hulpvraag is. Ook betrekken wij vaak het netwerk. Wij werken oplossingsgericht.

 

Lichte opvoedingsondersteuning

Wij bieden ouders ondersteuning bij enkelvoudige en kortdurende vragen rondom opvoeding. Bij meervoudige en complexe opvoedingsvragen verwijzen wij door naar een andere organisatie.

 

Groepstrainingen

We hebben een breed aanbod groepstrainingen. Ook kunnen wij doorverwijzen naar het groepsaanbod voor kinderen, jongeren of ouders bij andere organisaties in de regio.

 

Sociale vaardigheidstraining

De dagelijkse omgang met leeftijdsgenoten is niet voor ieder kind even gemakkelijk. Zeer verlegen kinderen weten vaak niet zo goed raad met zichzelf en zijn onhandig in het contact met anderen. Zeer drukke kinderen kunnen anderen juist voortdurend hinderen en daardoor telkens in ruzies en vechtpartijen verzeild raken. Om sociale vaardigheden te bevorderen biedt het Jeugdmaatschappelijk werk een SoVa-training aan voor kinderen vanaf groep 5. Deze cursus is alleen voor kinderen die wonen in Heemskerk of in Heemskerk op school zitten.

 

KIES groepen

Aan de hand van een verhaal, hun eigen verhaal, spel, drama, tekenen en andere creatieve vormen gaan we met kinderen in gesprek over de scheiding van hun ouders. Het programma biedt herkenning, de mogelijkheid tot verwerken, leren omgaan met de veranderde situatie, en antwoorden vinden op vragen die zich door de scheiding aandienen. De KIES groep is alleen voor kinderen die wonen in Heemskerk of in Heemskerk op school zitten.

 

Work it!

Work it! is een nieuw aanbod om jongeren tussen 16 en 25 jaar te helpen aan werk, waarbij zij net dat zetje krijgen dat ze nodig hebben. Jongeren die wonen in Beverwijk, Uitgeest en Velsen kunnen gebruikmaken van Work it!

 

Home-Start

Home-Start is hulp door speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers. Wij ondersteunen ouders met ten minste één kind tot 7 jaar. Als je tijdelijk wat extra ondersteuning of vriendschap nodig hebt.

 

Oudercursus positief opvoeden

Als het over het opvoeden van kinderen gaat, heeft iedereen een mening. Maar hoe weet je wat werkt en wat bij u past? De cursus Positief Opvoeden Triple P helpt ouders en opvoeders hierbij. Socius heet een cursus voor ouders van kinderen (tot en met 12 jaar) en een cursus voor jongeren (12 tot en met 16 jaar).

 

Centrum Mantelzorg Velsen Jongeren

Iedereen helpt thuis wel eens mee: je doet de was of laat de hond uit. Maar heb jij een ziek, gehandicapt of verslaafd gezinslid, dan doe je misschien vaak extra taken. Of je houdt ze gezelschap en vrolijkt ze op. Als jij (mee)zorgt voor een langdurig ziek gezinslid en je jonger dan 24 jaar bent, dan ben je een ‘jonge mantelzorger’. Je bent niet de enige, want één op de vier jongeren in Nederland is mantelzorger! Een ziek gezinslid helpen is niet gek, maar soms wel zwaar en kan vragen oproepen. Woon jij in gemeente Velsen? Een mantelzorgconsulent van Socius Centrum Mantelzorg Velsen Jongeren luistert naar je verhaal, probeert je vragen te beantwoorden of te helpen om oplossingen te vinden voor je probleem.

 

Doorverwijzen naar andere organisaties

Wij kennen de organisaties in de regio en werken nauw met hen samen. Hierdoor kunnen wij u snel doorverwijzen naar de juiste plek.
Wij maken deel uit van maatschappelijke dienstverlening van Socius. Daardoor hebben wij veel mogelijkheden voor doorverwijzing naar collega’s, zoals de sociaal raadslieden, het maatschappelijk werk, Home-Start, de consultenten voor jonge mantelzorgers Velsen, ouderenadviseurs en groepswerk. Bij Socius krijgt u snel de juiste hulp.

 

Informatie en advies

Wij geven waar nodig informatie en advies aan kinderen, jongeren, ouders en verwijzers. Soms is dat al voldoende. Wij denken graag met u mee!

 

Neem contact op met Socius

Search
Generic filters
Search in content
Agenda
Comments are closed.