De schuldhulpverlening

De schuldhulpverlening

“Ik schaamde me best wel. Ik lag er ook wakker van. Mijn koelkast begon aardig leeg te raken en mijn jongste dochtertje kon niet meer naar zwemles. Ik had gewoon het geld niet.  Ik kreeg het Spaans benauwd, want ik wist echt niet meer hoe ik rond moest komen.

In het begin kon ik nog wel eens even bij mijn moeder langs, bleef met de kinderen daar eten, maar dat kun je ook niet iedere dag doen.

De schulden stapelden zich op. Ik weet nog dat die deurwaarder aanbelde. Ik heb maar gezegd dat ik het zou betalen en deed snel de deur weer dicht. Maar ik kon het niet betalen. Wat moet je dan?

Via een vriendin kreeg ik het nummer van Socius. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en samen zijn we gaan kijken wat mijn mogelijkheden waren. Ze lieten me ook zien wat ik zelf nog kon doen aan mijn situatie. Dat vond ik erg prettig. Inmiddels zit ik in de schuldhulpverlening bij de gemeente.  Het is geen vetpot, maar ik ben blij dat ik toch die stap gezet heb. En ik kom nog af en toe bij Socius. Want ik zit eigenlijk wel een beetje in de problemen. Da’s ook de oorzaak van die schulden, dus daar wil ik ook wel van af. Ze helpen me daar goed op weg.”