“Dankzij het maatschappelijk werk weer grip op mijn leven”

“Dankzij het maatschappelijk werk weer grip op mijn leven”

Achteraf heb ik er best wel wat aan gehad. Iemand keek een tijdje met me mee en hielp me om weer grip op mijn leven te krijgen. Er was een heleboel gaande in mijn leven en op allerlei fronten had ik het idee dat ik niet goed meer wist hoe het nu verder moest.

Financieel liep het niet, thuis was er van alles mis en op mijn werk liep de boel ook vast. Je krijgt dan het idee dat de grond onder je voeten weg zakt en dat je helemaal murw bent geworden. Ik sliep slecht en was behoorlijk down aan het worden. Het kon me allemaal niets meer schelen.

Toch maar een afspraak gemaakt bij het maatschappelijk werk. Je weet van te voren nooit precies wat je kunt verwachten. Maar dat is me eigenlijk enorm meegevallen. Ik vond het prettig dat ik mijn verhaal kwijt kon. Samen met de maatschappelijk werker heb ik de diverse terreinen in mijn leven in kaart kunnen brengen en een concreet plannetje op kunnen stellen. Welke stappen moet ik nemen, waar moet ik op letten en hoe pak ik zaken aan? Het ging me eigenlijk makkelijker af dan ik verwachtte.”